Ország-világ

2020.09.24. 18:15

Fekete-Győr: Bíró Lászlót nem vennénk fel a Momentumba

Megbékéltek Gyurcsánnyal a fiatal liberálisok.

Zavarosan, önmagának is ellentmondva nyilatkozott Bíró Lászlóról Fekete-Győr András az Inforádió Aréna című műsorának adott interjúban – írja a Magyar Nemzet.

A Momentum elnöke ugyanis egyrészt azt állította, hogy pártjának nem lehetne tagja a zsidózásáról és cigányozásáról elhíresült jobbikos politikus,

akit a baloldal közösen indít az október 11-i Borsod-megyei időközi választáson, ugyanakkor azt hangoztatta, hogy „van egy választási helyzet, amikor a különböző nézetű és értékrendű ellenzéki pártok együttműködnek egymással”, ezért továbbra is támogatják Bírót.

Bár Fekete-Győr azt is felidézte, hogy Bíró László bocsánatot kért a gyűlöletkeltő kijelentéseiért, ám úgy fogalmazott, hogy

mindenki maga döntse el, hogy hitelesnek gondolja-e a jobbikos politikus mentegetőzését.

Figyelemre méltó, hogy a választókörzet lakosaira hárította azt a felelősséget, hogy egy évekig kirekesztő világnézetben élő embert beszavaznak-e a törvényhozásba. – Amennyiben Bíró László nyerni tud, akkor a választók úgy határoztak, hogy neki nyernie kell azzal az értékrenddel, ami neki van – vonta ki magát az erkölcsi dilemma alól Fekete-Győr András.

A Momentum elnöke arra is kitért, hogy „megbékéltek” Gyurcsány Ferenccel,

s szerinte „rendben volna”, ha a DK elnöke, vagy annak felesége állna egy közös ellenzéki lista élén 2022-ben, ami általában a közös miniszterelnök-jelölti pozíciót is jelenti.

Pikáns adalék, hogy arra a kérdésre, hogy kormányra kerülésük esetén elszámoltatná-e a korábban már kormányzó baloldali szövetségeseit, Fekete-Győr igenlő választ adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában