nagy fogás

2021.04.14. 18:53

Fél tonna kokaint foglalt le a rendőrség Horvátországban

Az ügyben senkit nem tartóztattak le, mert senki nem jött el az áruért.

A horvát rendőrség 575 kiló kokaint foglalt le a Neretva torkolata előtt fekvő plocei kikötőben, egy Dél-Amerikából érkezett banánszállítmányt tartalmazó konténerben – közölte szerdán a Dubrovnik-Neretva megyei rendőrség.

Ivan Pavlicevic rendőrfőkapitány elmondta: a nagy mennyiségű kábítószerre, amely Horvátország történetének eddigi legnagyobb fogása volt, egy rutinellenőrzés során még március 30-án bukkantak. Az ügyben senkit nem tartóztattak le, mert senki nem jött el az áruért – tette hozzá.

Zoran Tikvica, a bűnügyi rendőrség vezetője kiemelte: a kokaint nem a horvát piacra szánták, hanem a szomszédos országok illegális piacain történő terjesztésre.

A kokainhoz hasonló kemény kábítószereket nagy kikötőkön keresztül, konténerek használatával lehet a legkönnyebben terjeszteni.

Európában és a világon sok ilyen kikötő van, ahol a ploceinél jóval nagyobb mennyiségű drogot is lefoglaltak – mondta Tikvica.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában