nem tudni, miért

2020.11.12. 23:32

Felgyújtotta magát egy férfi a kairói Tahrír téren

A férfit súlyos égési sérülésekkel kórházba szállították.

Felgyújtotta magát egy férfi a kairói Tahrír téren csütörtökön – közölték egyiptomi biztonsági források.

A tájékoztatás szerint a férfit súlyos égési sérülésekkel kórházba szállították. A hatóságok az incidenssel kapcsolatban nem osztottak meg több részletet.

A közösségi médiában ugyanakkor több felvétel is felbukkant a történtekről. Az egyik felvételt, úgy tűnt, a férfi saját maga készítette. Ezen az utcákat rótta, és a korrupcióra panaszkodott. Az öltönyt és nyakkendőt viselő férfi aztán az egyiptomi főváros központi terére érve ordibálni kezdett, majd meggyújtotta ruháit.

Az egyik erkélyről készült másik felvételen biztonsági őröket és járókelőket lehetett látni, akik a lángoló férfi segítségére siettek, és saját ruháikkal, illetve vízzel oltották a tüzet.

A kairói biztonsági igazgatóság egyik tisztségviselője elmondta: az érintettet az egyik fővárosi kórházban helyezték el, és folyamatosan őrzik. A tisztviselő szerint azt közölte, hogy korábban az egyiptomi állami számvevőszéknél dolgozott.

A 2011. évi „arab tavasz” emblematikus helyszíne, a kairói Tahrír tér szigorú biztonsági megfigyelés alatt áll, a hatóságok ott számos alkalommal felléptek már a tüntetőkkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában