Hideg idő

2021.02.12. 19:54

Félméteres hóra számítanak Moszkvában

Erős, hófúvással kísért havazás várható a hétvégén Moszkvában, a csapadék mennyisége hétfőtől vasárnapig elérheti a 25-30 millimétert, a hóréteg vastagsága pedig a fél métert – közölte pénteken az orosz hidrometeorológiai szolgálat.

Szergej Szobjanyin polgármester közölte, hogy a pénteken elkezdett fokozott ütemű hóeltakarítást még legalább egy napig fenntartják. Mint mondta, a tömegközlekedésben gyakorlatilag nem volt fennakadás.

A hóesés az orosz fővárosban egynapi szünet után csütörtök éjjel indult újra. A dugók sűrűségét mérő Yandex.Probki szolgáltatás a saját skáláján a legmagasabb, 10-es értéket mutatta Moszkva főbb útjain és a várost övező körgyűrűn. Ez azt jelenti, hogy Moszkvában gyalogosan gyorsabban lehet haladni, mint autóval.

A közlekedési helyzet és a megszaporodott balesetek miatt a város hatóságai arra kérték az autósokat, hogy használják a tömegközlekedést. Péntek estig több mint 70 elakadt autót kellett kimenteni a hóból.

Az orosz főváros repülőterein a havazás miatt 40 járatot visszatartottak. Moszkvában péntek éjjel mínusz 13 fok lesz, de a fagy hétfő éjjelre mínusz 23-ra erősödhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában