Csempészés

2021.02.26. 15:32

Félmillió doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Félmillió doboz – feltehetően hamisított – cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román kamionban – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője pénteken.

Kis Péter András közölte, a pénzügyőrök Nagylaknál egy román kamiont ellenőriztek, ami a bemutatott sorszám nélküli fuvarokmány alapján Németországból Romániába szállított több mint 13 tonna higiéniai terméket. Az okmányok ellenőrzése után a járművet a NAV munkatársai röntgenberendezéssel is átvilágították. A felvétel alapján kiderült, hogy a szállított áru eltér az okmányokban szereplőktől, nem lehet több fajta higiéniai termék.

A raktérben lévő 33 raklapon, 990 jelöletlen kartondobozban csaknem félmillió doboz, 10 millió szál zárjegy nélküli, az egyik legismertebb márka jelzésével ellátott cigaretta volt – tudatta a szóvivő.

A pénzügyőrök a csaknem 600 millió forintot érő dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen pedig költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában