Erőszakosság és dologtalanság

2018.03.21. 09:21

Félnek a migránsoktól az osztrák munkaügyi hivatal dolgozói

Az osztrák munkaügyi hivatal, az AMS munkatársai egy belső ellenőrzés szerint arról számoltak be, hogy csak nagyon nehezen tudnak együttműködni a nem német anyanyelvű álláskeresőkkel. A legnehezebben a csecsen és az afgán bevándorlókkal boldogulnak.

Az ellenőrzés eredetileg arra irányult, hogy a munkaügyi hivatalok vajon diszkriminálják-e a migránsokat. Erre utaló nyomokat nem találtak, azonban kiderült, hogy nagyon nehéz az együttműködés a bevándorlókkal, különösen a csecsenekkel — írja a kiszivárgott jelentésre hivatkozó Kronen Zeitung cikke alapján a 888.hu.

Voltak olyan dolgozók, akik féltek állást ajánlani némelyeknek, mert nem érezték magukat biztonságban, és olyanok is akadtak, akiket megfenyegettek a bevándorlók. Ahogy az is gyakori probléma, hogy a muszlim apák és férjek vallási okokból sokszor eltitkolják, letagadják a nők végzettségét.

A fentiek fényében különösen ijesztő, hogy Bécsben az álláskeresők 61 százaléka migráns, míg egész Ausztriát tekintve ez az arány 42 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában