elsőrendű vádlott

2019.06.14. 16:00

Feltételesen szabadon engedik az olaszliszkai lincselőt

Július 15-én szabadulhat.

A Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa

helybenhagyta a büntetés-végrehajtási bíró az emberölés és rongálás bűntette miatt 17 év szabadságvesztéssel sújtott ifj. H. D. elítéltet feltételes szabadságra bocsátásáról hozott döntését

- tájékoztatta a bíróság szóvivője pénteken az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, az elítélt szabadságvesztését a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, amelyből feltételes kedvezménnyel július 15-én szabadulhat.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsának döntése alapján a büntetés-végrehajtási bíró helytállóan következtetett arra, hogy büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai. Az elsőfokú bíróság helyesen járt el akkor, mikor a feltételes szabadság próbaidejének tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét, így biztosítva életvitele rendszeres figyelemmel kísérését.

A Szegedi Törvényszék határozatával a döntés véglegessé vált.

Ifj. H. D.-t a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában