Járvány

2020.08.20. 14:06

Figyelmeztet a MÁV: vegyék vissza a maszkot az utasok!

A vasúttársaság emlékeztet, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj és az orr eltakarása.

Budapest, 2020. május 4. Jegyellenőr arcmaszkban a Keleti pályaudvart elhagyva 2020. május 4-én. A kormány intézkedésit követve a védekezés második szakaszában május 4-től kötelező a szájmaszk viselése a tömegközlekedésben résztvevőknek. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Közleményben hívta fel a vonaton közlekedők figyelmét a vasúttársaság, hogy viseljenek maszkot a szerelvényeken, és továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket.

A maszkhasználati kötelezettségre az állomásokon és a fedélzeten hangos, valamint szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján pedig figyelmeztető táblák hívják fel az utasok figyelmét – közölte a MÁV.

Emlékeztetnek: a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj és az orr eltakarása.

Amennyiben az utason nincs maszk, a jegyvizsgáló megkéri, hogy takarja el a száját és az orrát.

A vonattal utazók általában együttműködők, van náluk maszk, és kérésre fel is veszik – fűzte hozzá a vasútvállalat.

Ahogy az sokfelé, sokak számára is tapasztalható, a nyári, meleg időszakban romlott a maszkhordási fegyelem, ezért a MÁV szúrópróbaszerű ellenőrzéseket hajt végre a főszezonban, amikor a legtöbben szállnak vonatra. Az elmúlt három hét alatt a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen több mint kétezer vonaton tartottak ellenőrzéseket, amelynek során figyelmeztették a maszk nélkül utazókat.

A fertőzésveszély elkerülésére a járművezetők és jegyvizsgálók ugyancsak maszkban, kesztyűben dolgoznak a járatokon, a kötelezően viselendő eszközöket a vasúttársaság folyamatosan biztosítja számukra – emelte ki az állami utaztató cég.

Borítókép: Jegyellenőr arcmaszkban a Keleti pályaudvart elhagyva 2020. május 4-én. A kormány intézkedésit követve a védekezés második szakaszában május 4-től kötelező a szájmaszk viselése a tömegközlekedésben résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában