növekvő felelősség

2018.05.10. 13:41

Földi László: A nemzetbiztonság kiemelt ügye lesz az új kormánynak

A hírszerzési központ hatékonyabb információs, hírszerzési tevékenységet végez majd.

Forrás: ECHO TV

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy egy egységes hírszerzési központot hoz létre. A Miniszterelnöki Kormányirodában létrejövő központ lehetővé teszi, hogy Magyarország ebben az erőteljes nemzetközi versenyben egy jobb információs, hírszerzési tevékenységet tudjon felmutatni – jelentette ki a miniszterelnök. A témában Földi László, az Információs Hivatal korábbi műveleti igazgatója volt az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendége.

Földi László szerint válsághelyzetekben rendkívül fontos az, hogy ezeknek az intézményeknek az élén a miniszterelnök legyen. Kiemelte: kevés információja van a projekttel kapcsolatban, az ellenzéki sajtóorgánumokban megjelent híreket hamisnak, nem megerősítettnek nevezte, „azok adatok, vélemények, nem ellenőrzött tények.”

A titkosszolgálatoknak fontos feladata civil szervezetek megfigyelése is. A szakértő szerint önmagában az NGO szervezetekkel nincs semmi gond, „azonban rengeteg a hiba a rendszerben”.

Az ellenség célja, hogy minél szélesebb körben beoltsa a saját eszmeiségével az embereket, híveket toborozzon, és ezen keresztül befolyást gyakoroljon. Ha egy ilyen helyzet alakul ki a kormány vagy a fennálló rend ellenében, azt a titkosszolgálatnak ki kell iktatni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában