Orbán Viktor

2019.09.16. 20:31

Folytatódhat a stratégiai együttműködés a Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt között

A magyar miniszterelnök gratuláló levelet írt Norbert Hofernek.

Levélben gratulált Norbert Hofernek az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökévé történt nagyarányú megválasztásához Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hétfőn.

Olyan időben veszi át hivatalosan is a pártelnöki stafétabotot, amikor mind Európa, mind pedig országaink előtt emberpróbáló kihívások állnak.

Elég, ha a kontinens egyre inkább csökkenő globális gazdasági szerepére és a határainkat veszélyeztető migrációs fenyegetésre gondolunk

- írta Orbán Viktor.

A közelmúltbeli személyes találkozónkon elmondottakat ezúton is megerősítve bízom abban, hogy a már múltban is biztos alapokon nyugvó stratégiai együttműködés a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és az Osztrák Szabadságpárt között a jövőben is folytatódni fog,

és fenn tudjuk tartani a kölcsönös bizalomra épülő és a keresztény-konzervatív értékeken nyugvó baráti kapcsolatainkat

- fogalmazott levelében a magyar miniszterelnök.

Az FPÖ hétvégi grazi kongresszusán a delegáltak több mint 98 százaléka támogatta az eddigi ideiglenes vezető, Norbert Hofer hivatalos elnökké választását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában