valós segítség

2018.06.14. 16:33

Fülöp Attila: a kormány intézkedései a hajléktalan emberek méltóságát szolgálják

A költségvetés biztosítja az ellátórendszer működéséhez szükséges feltételeket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A hajléktalanok ellátására az elmúlt években 8,5-9 milliárd forintot költött a kormány. A szociális szolgáltatásokat az önkormányzatok kötelesek biztosítani – tette hozzá.

Fülöp Attila a jövő évi költségvetésről úgy fogalmazott, a szociális terület forrásaiban továbbra is biztosított a szolgáltatások finanszírozása.

Az államtitkár kiemelte, a hajléktalan emberek méltóságát nem az szolgálja, aki amellett kardoskodik, hogy az utcán éljenek. A kormány úgy tud segíteni ezeknek az embereknek, hogy hozzáférhető ellátórendszert biztosít számukra. Ezt a rendszert a kormány eddig is biztosította, s ezután is biztosítani fogja – hangsúlyozta.

Magyarországon 9800 éjjeli menedékhely és átmeneti szállás áll a hajléktalanok rendelkezésére, s ezeken kívül télen még további 1500 többletférőhelyet biztosítanak. A nappali melegedők száma pedig eléri a 7500-at – közölte. Ezek azok a szolgáltatások, amelyek valós segítséget jelentenek a hajléktalanok számára – fogalmazott Fülöp Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában