árulás

2020.10.07. 13:48

Fürjes: Karácsony náci, rasszista jelöltet támogat Borsodban

Átlépett egy határt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor egy olyan jelöltet állított, más ellenzéki pártok vezetőivel együtt a borsodi időközi választáson, aki „náci, rasszista, cigánygyűlölő” – mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fürjes Balázs hangsúlyozta, a Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke által jelölt Bíró László egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte és zsidó uzsorástőkéről posztolt.

„Tehát gyomorforgató, elfogadhatatlan kijelentéseket tett, és szerintem a főpolgármesternek kellett volna az elsőnek lenni, aki a judapestezve zsidózó jelölt ellen fellép, és követeli a visszaléptetését”

- mondta. Hozzátette, hogy ehhez képest Karácsony Gergely egy kampányvideóban „teljes mellszélességgel” kiáll az antiszemita jelölt mellett.

Fürjes Balázs szerint ez a budapesti zsidóság és minden jóérzésű magyar ember elárulása.

„Budapest első embere egyszerűen nem tehet ilyet”

- emelte ki.

Az ellenzéki pártok koalíciós kényszerről beszélnek a jelöltállítással kapcsolatban. „De az egész borsodi Jobbikban nincs egy ember, aki nem náci?” – tette fel a kérdést.

Hozzátette, biztos benne, hogy a borsodi jobbikosok döntő többsége rendes, becsületes ember, „sőt abban is biztos vagyok, hogy a jobbikos választók döntő többsége rendes becsületes ember”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában