Illegális bevándorlás

2019.05.06. 12:37

Gépjárművekben megbújt határsértőket tartóztattak fel a román hatóságok

A gépkocsivezető azt állította, hogy nem tudott a raktérben megbújt migránsokról.

A bolgár határon egy kisbuszból kialakított furgonban, a magyar határon egy teherautón megbújt határsértőket tartóztattak fel a román hatóságok.

A román határrendészet hétfői beszámolója szerint a bolgár rendszámú, fuvarlevele szerint Németországba ablakokat szállító furgon vasárnap reggel jelentkezett belépésre a calafati közúti határátkelőn. A bolgár és román határőrök közösen vizsgálták át a járművet, amelyből

tíz iraki és szíriai határsértő került elő.

A gépkocsivezető azt állította, hogy nem tudott a raktérben megbújt migránsokról.

A határsértőkkel és az embercsempészéssel gyanúsított gépkocsivezetővel szemben a Románia és Bulgária közötti toloncegyezmény alapján a bolgár hatóságok folytatják le a bűnvádi eljárást.

Hétfőn reggel a Nagylak-Csanádpalota román-magyar autópálya-határátkelőnél két román állampolgár jelentkezett belépésre egy Ausztriába tartó, román rendszámú teherautóval. A magyar és román rendőrök a közös ellenőrzés során felfedezték, hogy a

raktérnek kettős fala van, az így kialakított rejtekhelyről pedig hat iraki határsértő került elő.

A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés, a teherautó román sofőrjével és utasával szemben pedig embercsempészet gyanújával kezdeményezett büntető eljárást a román határrendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában