Háború

2021.07.15. 09:42

Gyerekkatonákat toboroznak palesztin terroristák

A Gázai övezetben megtartandó nyári tábornak álcázott kiképző táborokba invitálják a gyermekeket palesztin terroristák.

A palesztin terrorista csoportok gyermekeket toboroznak és képeznek ki katonai szolgálatra a Gázai övezetben létrehozott nyári táborokon keresztül – írja a V4NA hírügynökség.

A Gázában tevékenykedő két legnagyobb terrorista csoport, a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád (PIJ) több ilyen nyári tábort is létrehozott, ahol gyermekeket képeznek ki, az Izrael elleni háborúhoz. A terrorszervezetek májusban vívták az elmúlt évek legsúlyosabb háborúját Izrael ellen, aminek köszönhetően nőtt a táborokba jelentkezők száma. A beszámolók szerint legalább 50 ezer gyermek már jelentkezett a táborok valamelyikébe.

A táborokra úgy derült fény, hogy a Demokrácia Védelméért Alapítvány (FDD) egyik munkatársa közzétett a Twitteren néhány fényképet, amin 14 és 17 év közötti gyermekek fegyverekkel gyakorlatoznak, idősebb harcosok kíséretében. A szervezet arra kérte az UNICEF-et, amelynek egyik feladata a palesztin régiók támogatása, hogy állítsa le a terrorszervezetek által indított gyermektoborzási akciókat.

Annak ellenére, hogy már többször felbukkantak a közösségi médiában iszlamista gyermekkatonákról szóló képek, legutóbb Izraelt támadta a nemzetközi közösség azért, mert gázai gyermekek haltak meg a háború során.

A New York Times azzal vádolta Izraelt, hogy szándékosan célzott gyermekekre, de később kiderült, hogy a Hamász és a PIJ szándékosan vitt gyermekeket a csatatérre, hogy megsebesüljenek, és az Izraeliek megölhessék őket. Korábban már mindkét terrorista csoport használta a gyermekeket pajzsként annak érdekében, hogy úgy tűnjön, Izrael állam ártatlan civileket öl meg.

“A 2021 májusi konfliktus során a gázai polgári áldozatok egy része gyermekkatona volt, akiket a terrorista csoportok toboroztak és harcra kényszerítettek. A Hamász és a PIJ csoportokat közvetlen felelősség terheli a gyermekek halála miatt. Követeljük, hogy az UNICEF tegyen azonnali lépéseket a kiképzőtáborok bezárása, és a gázai gyermekek védelme érdekében. Az UNICEF feladata, hogy haladéktalanul, és fenntartások nélkül járjon el az ilyen értelmetlen, a gyermekek ellen elkövetett atrocitások ellen a térségben, valamint felelősségre vonja a terrorszervezeteket ezekért a szörnyű bűncselekményekért” – áll a Nemzetközi Jogi Fórum jelentésében.

Jonathan Schanzer a Demokráciák Védelméért Alapítvány alelnöke szerint “folyamatosan folyik a gázai tizenéves gyerekek toborzása”. Elmondta, hogy a harci képzés mellett a gyermekeket harcos ideológiákba is bevezetik, illetve Izrael ellen nevelik őket. “Mindezt háborús bűncselekménynek kell tekinteni, és akkor még nem is beszéltünk azokról az alagutakról és egyéb katonai infrastruktúrákról, amelyeket a Hamász épít az iskolák alatt és környékén”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában