le kellene mondania

2021.02.23. 07:19

Gyűlöletpolitikát folytatnak Niedermüllerék

Baloldali káderképzőt hoznának létre a kulturális intézmények helyett.

Niedermüller Péternek azért az egy mondatáért is le kellene mondania, amellyel Virágh Elődnek, a Fidelitas erzsébetvárosi elnökének a Piacüzemeltetési Kft. felügyelőbizottságából történő eltávolítását indokolta az Indexnek adott interjúban – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Bajkai István. A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a Gyurcsány-párti polgármester pusztán Virághnak az övétől eltérő, ellenzéki nézeteire hivatkozva döntött annak visszahívásáról, s a grémiumban folytatott tevékenységét egy szóval sem értékelte, pedig egyedül az adhatott volna okot az eltávolítására.

„Niedermüller egy minden demokráciában általános, régóta fennálló, íratlan szabályt sértett meg, hiszen mind az önkormányzati, mind a parlamenti szcénában bevett gyakorlat paritásos alapon az ellenzékieknek is felügyelőbizottsági helyeket juttatni, ami kontrollt jelent a működés felett” – fogalmazott a honatya. Hozzátette: a DK-s polgármester és szövetségesei minden fronton gyűlöletpolitikát érvényesítenek, s kizárólagosságra, a másik eltaposására törekszenek.

Bajkai István arra is felhívta a figyelmet, hogy Niedermüllerék a VII. kerület kulturális életét is szétrombolják, s például

a Wesselényi utcai épületben – ahonnan a nemzetközileg elismert 100 Tagú Cigányzenekart, és az Európában egyedülálló, zsidó tematikájú Heti TV-t is kitették – egy baloldali káderképző központot, pártiskolát hoznak létre.

„A Milestone Consulting Kft. nem egészen hatoldalas pályázatában alig esik szó a kultúráról. Továbbá az egyes kurzusaik esetében hirdetett, mintegy 800 ezer forintos tandíj is mutatja, hogy nem a kerületi lakosoknak szól a képzésük” – közölte a képviselő, hozzátéve:

a szemléletformáló központ egyik alapítója az a Léderer Dániel, akinek a testvére több társával együtt néhány éve szétfűrészelte a Regnum Marianum templom helyén állított emlékkeresztet, és egy vörös csillagot is odafirkáltak.

Ismert: Niedermüller nem volt hajlandó átadni azt a Damjanich utcai épületet a hatszáz diákot oktató Molnár Antal Zeneiskolának, amelyet az előző városvezetés pedig kifejezetten az intézménynek újított fel. Az ingatlant a Freeszfe Egyesületnek adták ki a piaci ár töredékéért, amitől az később a politikai viták hatására visszalépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában