összefogás

2017.08.08. 13:20

Hamarosan hazahozzák a Bulgáriában balesetet szenvedett lányt

Napokon belül a szegedi klinikára szállíthatják azt a 19 éves magyar lányt, aki három hete szenvedett autóbalesetet Bulgáriában – tudta meg a Népszava a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK).

Burkus Vanesszát a burgaszi kórházban kezelik, miután autóbaleset következtében kétoldali agyi ödéma keletkezett a koponyájában, és két nyaki csigolyája is eltört. Súlyos állapota miatt mesterséges kómában tartják. A lány szülei is Bulgáriába utaztak, ám addig nem sikerült érdemben előrejutni a hazaszállítás ügyében, amíg a NEAK munkatársai nem segítettek.

A nehézséget az okozta, hogy senki nem beszélt bolgárul, illetve a bolgár orvosok sem tudtak magyarul. Azután változott csak a helyzet, miután a NEAK bolgárul beszélő munkatársa segítségével sikerült egyeztetni a kórház betegfelvételi osztályával. Azóta minden nap friss és hivatalos orvosi állapotjelentést juttatnak el emailben a szegedi klinika orvosának – nyilatkozta a NEAK főosztályvezetője. Karsai András azt is elmondta, hogy Vanesszát hamarosan hazaszállítják, ugyanis a kórház kész átadni a sérültet a magyar mentőegységeknek.

Amint az orvosi papírok megérkeznek, véglegesítik a légi szállítás körülményeit. Van B-terv is, arra az esetre, ha a szegedi klinika mégsem tudná fogadni a lányt. Ebben az esetben a budapesti Honvéd Kórház kezdheti meg a beteg ápolását. A biztosító Vanessza bulgáriai kezelésének több millió forintra rúgó költségeit is átvállalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában