már készülnek

2018.03.10. 07:42

Hamarosan kezdődik az Erzsébet-utalványok kipostázása

A folyamatos jó gazdasági teljesítménynek köszönhető, hogy ismét 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok. A harmadik alkalommal nyújtott támogatás 2,7 millió embert érint – hívta fel rá a figyelmet Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Echo TV Napi aktuális című műsorában. Az utalványokat a következő hetekben kézbesíti a Magyar Posta.

Novák Katalin szerint az előző alkalmakhoz hasonlóan a posta mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapják a nyugdíjasok az utalványokat.

Jelenleg még gyártják az utalványokat, utána fog postára kerülni – közölte az államtitkár, aki felhívta rá a figyelmet, hogy szombaton várható egy részletes tájékoztató a Magyar Posta szóvivőjével közösen.

Arra ez ellenzéki vádra, hogy a kormány csupán alamizsnát osztogat a választások előtt, Novák Katalin kijelentette: éppen az az ellenzék vádaskodik, amelyik kormányon fenntarthatatlan és korrupt nyugdíjrendszert működtetett úgy, hogy közben folyamatosan nőtt a rezsi. Az államtitkár kiemelte: 2010 óta a kormány fenntartható pályára állította a nyugdíjrendszert és amit ígért nyolc évvel ezelőtt, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, azt még túl is teljesítette.

A téli rezsicsökkentésről, vagyis arról, hogy a gázzal fűtők és a távfűtéses háztartások számláján is jóváírnak 12 ezer forintot a második negyedévben szólva Novák Katalin elmondta: ez egy kompenzáció.

A teljes adás ezen a linken megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában