Lehetőség a fejlődésre

2018.05.27. 12:29

Hárommilliárd forint a tehetséges gyermekeké

A cél az, hogy család- és tehetségbarát társadalom jöjjön létre.

Több mint hárommilliárd forintot fordít a fiatal tehetségek felkarolására, gondozására a kormány – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Új Nemzedék Központ gyereknapi Tehetségfesztiválján vasárnap Budakeszin.

Az államtitkár a Vadasparkban, a Szilfa-tisztáson a fesztivált megnyitó beszédében hangsúlyozta, számára a gyereknap üzenete, hogy minden gyermek biztonságban nőhet fel Magyarországon.

Azt szeretnék elérni, hogy a kicsik gondtalanul és biztonságban élhessék meg a gyermekkort

- tette hozzá.

Az államtitkár szavai szerint a kormány a tehetségeket minden területen támogatja, erről szól a nemzeti tehetségprogram is.

Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. tehetségfejlesztési igazgatója azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy család- és tehetségbarát társadalom jöjjön létre. Ezért szervezték meg a fesztivált, amelytől azt várják, lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy kipróbálja magát minél több területen, és megtalálja azt, amelyikben a legtehetségesebb. Az egész napos programok során a fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Az esemény a pedagógusokat is segíti, hogy gyakorlati és módszertani szempontból új ötleteket merítsenek, és szakmai tudásuk gazdagodjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában