Szolidaritás

2019.01.29. 14:05

Hazánk 10 millió forinttal segíti a Fülöp-szigeteki merénylet érintettjeit

Gyorssegélyt ajánlott fel a kormány a Hungary Helps Program keretében a Fülöp-szigeteki terrortámadás áldozatainak.

Magyarország Kormánya mély megrendüléssel értesült a vasárnapi Fülöp-szigeteki merényletről, amely során egy katolikus templomban a mise alatt és a mentés közben is iszlám szélsőségesek robbantottak legalább 27 ártatlan emberi életet kioltva és 80 embert megsebesítve. Magyarország Kormánya a leghatározottabban elítéli ezt a kegyetlen terrortámadást, egyúttal őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak – olvasható a Miniszterelnökség által kedd délelőtt kiadott közleményben.

A kormány elkötelezett és tettre kész a humanitárius válság sújtotta közösségek megsegítésében, ezért a kormány nevében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár

10 millió forint összegű gyorssegélyt ajánlott fel a Fülöp-szigeteki merényletben megsérültek és az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére.

Ezzel a rendkívüli segítségnyújtással is szeretnénk kifejezni a Fülöp-szigeteki keresztényeknek és a terrorizmus által fenyegetett embereknek, hogy Magyarország segít, és nem hagyja magukra őket a bajban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában