Diplomácia

2018.11.05. 11:18

Hivatalos látogatásra Dél-Amerikába utazott Kövér László

A házelnök Kolumbiában, Ecuadorban és Peruban tárgyal elnökökkel, külügyminiszterekkel és magas rangú tisztviselőkkel.

A házelnök sajtóirodájának hétfői közleménye szerint Kövér László Kolumbiában megbeszélést folytat Enríque Macías Tovarral, a szenátus, és Alejandro Carlos Chacónnal, a képviselőház elnökével, valamint Carlos Holmes Trujillo külügyminiszterrel.

Ecuadorban tárgyal Elisabeth Cabezas parlamenti elnökkel, találkozik José Valencia külügyminiszterrel, részt vesz és beszédet mond az ecuadori parlamentnek a magyar delegáció tiszteletére összehívott ünnepélyes plenáris ülésén.

Dél-amerikai körútjának utolsó állomásán az Országgyűlés elnökét Limában fogadja Daniel Salaverry, a perui kongresszus elnöke, Néstor Popolizio külügyminiszter, és találkozik a perui kongresszus külügyi bizottságának és a Magyarország-Peru baráti tagozatának tagjaival.

A magyar parlamenti delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri a magyar-latin-amerikai baráti tagozat elnöke, Bartos Mónika (Fidesz) képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában