Ország-világ

2020.07.14. 14:47

Hollik: hiába akarják Gyurcsányék a múltat eltörölni, mi nem felejtünk (videó)

Míg Dobrev Klárának szép víziói vannak Magyarországról, addig Magyarországnak sajnos nem víziói, hanem keserű tapasztalatai vannak az ő kormányzásukról – reagált Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az európai parlamenti képviselőnek az Országgyűlésben kedden elmondott beszédére.

Hollik István elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc felesége bár szenvedélyesen beszélt az Európai Unió (EU) megalapításáról, arról viszont hallgatott, mit csinált akkoriban a nagyapja.

„Kommunista elvtársaival együtt elvették Magyarország szabadságát”

- emlékeztetett a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve: míg akkor ők szovjet unióra vágytak, ma az Európai Egyesült Államokra.

„Mi ebből nem kérünk”

- jelentette ki a kormánypárti politikus, megjegyezve: Dobrev Klárának szép víziói vannak Magyarországról, de Magyarországnak sajnos nem víziói, hanem keserű tapasztalatai vannak az ő kormányzásukról.

Az említett tapasztalatokból Hollik István az úgynevezett Fittelina-ügyet idézte fel, amelynek során a Gyurcsány család mélyen áron alul megszerezte az otthonául szolgáló szemlőhegyi villát az önkormányzattól, majd az épületet egy kft. kezébe adta, hogy 60 négyzetméteres medencét építtessen úgy, hogy a beruházás áfáját visszaigényelhesse az államtól. Mindezt 1996-ban, amikor a Bokros-csomag sújtotta a magyar társadalmat, és emberek tízezrei veszítették el a munkájukat – emlékeztetett a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Tudjuk, hogy ez kellemetlen nekik, ezért a régi hagyományokhoz visszanyúlva a múltat végképp el akarják törölni”

- mutatott rá a politikus, jelezve ugyanakkor:

„Mi viszont nem felejtünk.”

Hollik István azt is felrótta, hogy bár Dobrev Klára felszólalásában a bátor vitákat és az érvelést hiányolta, meg sem várta a válaszokat, és mondandója elmondása után „kiviharzott” az országgyűlési ülésteremből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában