Veszélyjelzés

2019.07.20. 22:01

Hőségre és zivatarokra figyelmeztetnek vasárnap a meteorológusok

Több megyére és a fővárosra is hőség- és zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

A veszélyjelzés szerint hőség miatt Budapestre, illetve Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Vasárnap a napi középhőmérséklet, az északkeleti megyék és a délnyugati határszél kivételével, 25 fok felett alakul. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 30-34 fok között várható.

A közlés szerint délután egy hidegfront érinti az országot. Emiatt az ország északi felén már több helyen számítani lehet zivatarok érkezésére, nagyobb számban és hevességgel várhatóan az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön. Hétfőre virradó éjszaka már inkább csak délebbre, délkeletre fordulhat elő egy-egy gyengébb zivatar.

Zivatarveszély miatt a fővárosra, Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére, míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában