Járvány

2020.03.23. 12:54

Húszezer maszkot tartalmazó adomány érkezett Magyarországra

Az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg.

Budapest, 2020. március 23. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fõigazgató-helyettese védõmaszkot mutat a China Construction Bank (Europe) adományából, amely Párizsból érkezett a központba 2020. március 23-án. A kínai bank leendõ magyarországi fiókja húszezer védõmaszkot ajándékozott Magyarországnak. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank (Europe) S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

A közlemény szerint a kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) munkatársa védőmaszkokat pakol a China Construction Bank (Europe) adományából, amely Párizsból érkezett a központba
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A magyarországi működésének kezdetét idénre tervező bank elnökét, Tian Guolit aggasztja a koronavírus által okozott kritikus helyzet Magyarországon. A központi iroda támogatásával húszezer maszkot vásároltak, és azokat Magyarországnak adományozzák – írták. Horpácsy Balázs, az ÁEEK főigazgató-helyettese szerint Kína fegyelmezett összefogással már túljutott a nehezén, Magyarországon viszont leginkább most van szükség az emberek összefogására és a védőeszközök nagyobb mennyiségű felhasználására – olvasható a közleményben.

Borítókép: Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgató-helyettese védőmaszkot mutat a China Construction Bank (Europe) adományából, amely Párizsból érkezett a központba 2020. március 23-án. A kínai bank leendő magyarországi fiókja húszezer védőmaszkot ajándékozott Magyarországnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában