A legveszélyesebb hely

2018.05.25. 06:06

Idén már az ötödik újságírót ölték meg Mexikóban

Most egy gazdasági újságírónővel végeztek az ország északi részén, Nuevo León szövetségi államban. Halálával idén már ötre emelkedett a meggyilkolt mexikói újságírók száma.

Az 52 éves Alicia Díaz Gonzálezt csütörtökön holtan találta a fia monterreyi otthonában – közölte munkáltatója, az El Financiero mexikói gazdasági lap. Az újság értesülései szerint a holttesten ütések nyomai és vérfoltok látszottak.

A mexikói hatóságok a gyilkosság miatt vizsgálatot indítottak – közölte a helyi sajtó, amely szerint a rablógyilkosság kevésbé tűnik valószínűnek, tekintettel arra, hogy az újságírónő lakásából nem tűnt el semmi.

Legutóbb május közepén esett gyilkosság áldozatául újságíró Mexikóban. Juan Carlos Huerta rádiós műsorvezetőt a déli Tabasco szövetségi államban lőtték agyon támadói. Arturo Nunez tabascói kormányzó akkori közlése szerint semmi nem utalt arra, hogy Huertát rablótámadás érte volna. „Nyilvánvalóan végezni akartak vele” – tette hozzá a kormányzó.

A Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) adatai szerint 2017-ben Mexikó volt a világ legveszélyesebb helye a sajtóban dolgozók számára, miután egy év alatt legalább 14 újságírót öltek meg a latin-amerikai országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában