Teszt

2019.08.24. 10:27

Ismét rakétákkal kísérletezhetett Észak-Korea

Valószínűleg újabb rakétakísérleteket hajtott végre szombaton Észak-Korea – közölte az eseményeket szorosan követő Dél-Korea vezérkari főnöksége.

A vezérkar feltételezése szerint ismét két rövid hatótávolságú rakétát lőttek ki közel negyedórás eltéréssel a Japán-tengerbe az ország keleti részén fekvő Szondok város környékéről. Mindkét rakéta 380 kilométert tett meg, maximális repülési magassága 97 kilométer volt, és sebessége mintegy 6,5-szer haladta meg a hangsebességet.

A japán kormány is valószínűsítette, hogy szombaton ismét rakétákat lőttek ki, de közölte, hogy a fegyverek nem okoztak kárt, és Japán területi vizein kívül csapódtak a tengerbe.

Észak-Korea egy hete, augusztus 16-án is hajtott végre kísérletet, ugyancsak azonosítatlan típusú fegyvert – feltehetően rakétát – indított útra keleti tengerpartjának térségéből a Japán-tenger irányába. Phenjannak szinte már szokásává vált, hogy ilyen teszteket csinál. A szombati volt immár a hetedik rakétakilövése július 25-e óta, amikor is Phenjan, megtörve a 17 hónapja tartó szünetet, rakétakísérletet hajtott végre, tiltakozásul egy amerikai-dél-koreai hadgyakorlat ellen. A hadgyakorlat azonban a héten már véget ért.

Szakértők nem zárják ki, hogy Észak-Korea a kísérletekkel új típusú rövid hatótávolságú rakétákat tesztel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában