terrorizmus

2020.10.23. 07:30

Ismét szándékosan akartak elgázolni egy rendőrt Párizsban

Egyre több támadás éri a rendőröket és a csendőröket Franciaországban. A fővárosban hét személyt letartóztattak, miután járműveikkel szándékosan el akartak gázolni egy csendőrt az izraeli nagykövetség előtt. Az ország délnyugati megyéjében pedig métereken át vontatott magával egy rendőrt egy bedrogozott sofőr.

A police officer controls a man in his vehicle in Paris on March 19, 2020, on the third day of a strict lockdown in France to stop the spread of COVID-19, caused by the novel coronavirus. (Photo by PHILIPPE LOPEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Lopez

Hét pakisztáni származású, londoni születésű személyt, köztük két kiskorút vettek őrizetbe a francia hatóságok, akik a gyanú szerint megpróbáltak szándékosan elgázolni egy csendőrt Párizsban az izraeli nagykövetség előtt – tudatta a V4NA hírügynökség. Az izraeli nagykövetség – csakúgy, mint több más ország diplomáciai képviselete – a francia főváros 8. kerületében található, nem messze a köztársasági elnöki palotától.

Sept Anglais interpellés après avoir cherché á percuter un gendarme á Paris https://t.co/DoKImwkxWP

A nyomozás eddigi szakaszában egyelőre annyit lehet tudni, hogy hétfő este 19 óra környékén egy sötét színű BMW és egy mögötte érkező Mercedes hirtelen irányt változtatva megpróbált elütni egy csendőrt, aki a francia főváros izraeli nagykövetsége előtt teljesített szolgálatot.

A gázolás nem sikerült, mert a csendőrnek sikerült elugrania a száguldó járművek elől.

Az autókat nagy erőkkel keresték a hatóságok, de csak keddről szerdára virradó éjjel sikerült a nyomukra bukkanni Párizs 2. kerületében, mivel mindkettőn hamis rendszám volt.

Sajtóértesülések szerint a két autóban hatan utaztak, és még egy hetedik személyt is őrizetbe vettek, összesen négy férfit és három nőt. Az őrizetbe vett személyek között két kiskorú is van. Rendőrségi források szerint mindannyian azt állítják, hogy Londonban születtek és pakisztáni származásúak, az indíték azonban egyelőre ismeretlen. A vád ellenük hivatalos személy ellen elkövetett szándékos gyilkossági kísérlet.

Franciaország délnyugati részén, Lot-et-Garonne megyében is hasonló eset történt, egy 23 éves bedrogozott sofőr nem volt hajlandó igazolni magát a közúti ellenőrzés során. Bár a rendőr behajolt az autó ablakán, a sofőr gázt adott és métereken át vontatta maga után a rendőrt, akinek végül sikerült leállítani a járművet. A járőr csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a gázolónak azonban bíróság előtt kell tettéért felelnie.

Un policier traîné sur plusieurs mètres par une voiture en Lot-et-Garonne https://t.co/dlqoWPa1aE

Borítókép: Autóst igazoltató rendőr Párizsban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában