válaszlépés

2019.11.30. 07:39

Izrael légicsapást mért a Gázai övezetre, miután onnan egy rakétát lőttek ki területére

Az izraeli légierő csapást mért péntek este a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista szervezet létesítményeire, miután a térségből a zsidó állam területe ellen rakétát lőttek ki, amely lakatlan területen csapódott be – közölte az izraeli sajtó.

Egyelőre nem tudni, voltak-e áldozatai a bombázásnak. A palesztin övezettel határos izraeli településeken vészjelző szirénák léptek működésbe, feltehetőleg a légvédelmi tűz miatt.

Az izraeli hadsereg szerint a héten eddig négy rakétát lőttek ki a Gázai övezetből zsidó települések ellen.

Két hete lángolt fel ismét a palesztin-izraeli konfliktus az Iszlám Dzsihád helyi parancsnokának likvidálását követően. A palesztin szélsőségesek válaszul legalább 450 rakétát lőttek ki Izrael területére. Megtorlásul az izraeli hadsereg az Iszlám Dzsihád több tucat célpontját semmisítette meg.

A gázai egészségügy-minisztérium közlése szerint akkor az izraeli légicsapásokban 34-en haltak meg, többen közülük civilek voltak. A felek végül az ENSZ és Egyiptom közvetítésével tűzszüneti megállapodást kötöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában