egyetértés

2020.05.21. 11:26

Izrael továbbra is számíthat Magyarország korrekt és kiegyensúlyozott álláspontjára

Telefonon tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Gabi Askenázi izraeli külügyminiszterrel, akinek gratulált az új izraeli kormány megalakulásához és a kinevezéséhez.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Gabi Askenázi köszönetet mondott Magyarország elkötelezett kiállásáért és korrekt magatartásáért Izrael vonatkozásában, Szijjártó Péter pedig arról biztosította partnerét, hogy Izrael továbbra is számíthat Magyarország korrekt és kiegyensúlyozott álláspontjára.

Egyetértettek abban, hogy a nemzetközi politikai életben a képmutatás, az elfogultság, és a politikai korrektség miatt érik támadások a patrióta, nemzeti alapon álló és a nemzeti érdekeket érvényesítő kormányzatokat.

„Mivel mind Izraelnek, mind Magyarországnak ilyen kormánya van”, garantált a két ország stratégiai együttműködésének további fejlesztése – írták.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében hozzátette: Magyarország és Izrael hasonló álláspontot képvisel az identitás megőrzésének, a szuverenitás és a biztonság fontosságának kérdésében, valamint az illegális migráció elleni fellépés szükségességéről is.

A közlemény szerint Szijjártó Péter azt mondta az izraeli külügyminiszternek, hogy Magyarország továbbra sem támogatja az Izraelt elítélő nyilatkozatokat sem az EU-ban, sem az ENSZ-ben, és megalapozatlannak tartja a nemzetközi büntetőbíróság Izrael elleni eljárását is.

Arról is megállapodtak, hogy hamarosan személyesen találkoznak – fűzték hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában