bűnügy

2020.01.22. 05:56

Izraelben lelőttek három gázai behatolót

Lelőttek Izraelben kedd éjjel három palesztin fegyverest, aki a Gázai övezetből hatolt be az országba – közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

A három behatoló robbanószerkezetet hajított az őket megközelítő katonákra, akik tüzet nyitottak rájuk, és mindhármukat megölték – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy most folyik az azonosításuk. Egyéb részletet nem közölt, így azt sem, hogy izraeli részről vannak-e veszteségek.

Az izraeli sajtó értesülése szerint a három terrorista a Hamász szélsőséges szervezet tagja, és már négyszáz méterre behatoltak az országba a viharos időben, mire észrevették őket.

A gázai palesztin hatóságokat az izraeli hadsereg szokás szerint értesíti, ha izraeli területen palesztinok vesztik életüket. A gázaiak egyelőre nem reagáltak hivatalosan, de rendőrségi források szerint két behatoló 18 éves volt, harmadik társuk pedig 17, és egyikük sem tartozott szervezett fegyveres csoporthoz.

A kedd éjjeli halálos összecsapás az első volt tavaly november óta. Akkor az erőszak kétnapos fellángolásában 34 palesztin vesztette életét és tucatnyi izraeli megsebesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában