támadás

2019.06.12. 08:06

Izraeli rakétákat lőtt le a szíriai légvédelem

A szíriai légvédelem lelőtt több izraeli rakétát szerdára virradóra az arab ország déli részén – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség, hozzátéve, hogy személyi sérülés nem történt.

A hírügynökség értesülései szerint a rakétákat a Golán-fennsíkhoz közeli Deraa tartomány fölött lőtték le.

A zsidó állam a múlt héten is végrehajtott hasonló támadásokat szíriai katonai célpontok ellen, ami civil aktivisták szerint 15 halálos áldozatot követelt. A művelettel kapcsolatban izraeli források azt közölték, arra a két rakétára válaszul hajtották végre, amellyel Szíria Izraelt próbálta támadni.

A szíriai állami média májusban több, halálos áldozatokkal is járó rakétatámadásról számolt be, egyebek közt izraeli rakéta csapódott be a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén található Kuneitra tartományában is.

A zsidó állam általában nem kommentálja a szomszédos Szíriában végrehajtott csapásairól szóló jelentéseket. Az elmúlt hónapokban azonban Izrael egyre nyíltabban intézett támadásokat olyan szíriai célpontok ellen, amelyek állítása szerint a Damaszkusz közeli szövetségesének számító Iránhoz vagy a Hezbollah libanoni síita szervezethez köthetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában