Ország-világ

2021.04.20. 11:37

Jakab Péter csúsztatva számolt be Von der Leyen leveléről

Az alapításakor uniós zászlót égető Jobbik elnöke Ursula von der Leyennek a „melósok” pénzének ellopásáról írt levelében. A válasz tartalmát alapos csúsztatással adta közre.

Hofi Gézát idézi írásában a 888.hu, hogy mi kell a névtelen feljelentéshez: toll, papír és rosszindulat.

Facebook-oldalán számolt be Jakab Péter arról, hogy válasz érkezett az Európai Bizottság elnökének írt levelére. A levél tartalmát azonban olyan pontatlanul idézi a Jobbik elnöke, hogy az a portál értékelése szerint már kimeríti a csúsztatás fogalmát.

Jakab ugyanis azt írja posztjában, amelyből nem hiányoznak az általa gyakran használt a „lopás” és a „melós” szófordulatok sem:

„Tegnap megkaptam elnök asszony válaszát, melyben biztosított arról, hogy ismeri a magyar viszonyokat, és az Unió ellenőrizni fogja, hogyan használja fel a kormány az újabb támogatást.”

Jakab azonban közli Ursula von der Leyen eredeti levelét, amiben az Európai Bizottság elnöke csupán arról ír általánosságban, minden tagállamra vonatkoztatva, hogy

„a rendelet értelmében a Bizottság intézkedéseket javasolhat a Tanácsnak, ha megállapítást nyer, hogy a jogállamiság elveinek valamely tagállamban történő megsértése kellően közvetlen módon érinti vagy súlyosan veszélyezteti az uniós költségvetés hatékony és eredményes pénzgazdálkodását vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét”.

Ennél némileg komolyabb probléma, hogy a Jobbik elnöke azt is kijelenti, hogy

„Biztosított arról, hogy ismeri a magyar viszonyokat.”

A válaszlevél magyar fordításában szó szerint így hangzik az EB-elnök mondata:

„Tisztában vagyok a magyarországi súlyos egészségügyi helyzettel.”

A portál konklúziója szerint Jakab Péter célja a levéllel saját hazája feljelentése lehetett Brüsszelben, emlékeztetve az érdekes váltásra ahhoz képest, hogy a Jobbik több mint 10 évig EU-kritikus álláspontot képviselt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában