Szkripal-ügy

2018.04.06. 16:12

Jobban van a megmérgezett volt orosz-brit kettős ügynök

Jobban van Szergej Szkripal, a Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynök, aki ellen idegméreggel merényletet követtek el március elején Nagy-Britanniában. 

Szkripal állapota már nem válságos, szervezete jól reagál a kezelésre, és állapota gyorsan javul – áll a beteget ápoló salisburyi kórház orvosigazgatójának közleményében.

A 66 éves Szkripal lánya, Julija is életveszélyes mérgezést szenvedett, de az ő állapota már hamarabb javulni kezdett. A Rosszija 1 orosz állami televízió csütörtöki közlése szerint Julija telefonon tudatta egy unokatestvérével, hogy hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A brit kormány gyilkossági kísérletnek tartja Szergej és Julija Szkripal megmérgezését, amelyért hivatalos szóhasználata szerint „nagy valószínűséggel” Oroszországot terheli a felelősség. A gyanú alapja az, hogy a mérget a Szovjetunióban fejlesztették ki elsőként. Oroszország tagadja ezt.

Az ügy miatt 28 állam utasított ki orosz diplomatákat, amire Moszkva azonos módon válaszolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában