Monszun

2019.07.27. 13:55

Katonai helikopterekkel mentették ki egy árvízben megrekedt vonat utasait

Helikopterekkel és mentőcsónakokkal kellett kimenteni szombaton Mumbai közelében mintegy hétszáz utast egy indiai expresszvonatról, amely elakadt az áradások miatt – közölték a mentőszolgálatok.

Badlapur, 2019. július 27. Az indiai haditengerészet által közreadott képen az árvízben nyílt pályán elakadt Mahalaxmi expresszvonat a nyugat-indiai Maharastra államban fekvõ Badlapurban 2019. július 27-én. A mentõk több mint 500 utast szállítottak el a vonatról Mumbai közelében. MTI/AP

Forrás: MTI / AP

Fotó: -

A Mahalaxmi Expressz péntek este indult a 350 kilométerre délre fekvő Kolhápurba, de csak hatvan kilométernyire jutott el, amikor megrekedt a heves monszunesőzések okozta árvíz miatt, amely teljesen körbezárta a vonatot.

A hatóságok az indiai hadsereg és a katasztrófa-elhárítás (NDRF) helikoptereit és mentőcsónakjait vetették be. Az NDRF szóvivője elmondta, hogy mintegy két óra alatt ötszáz embert sikerült kimenekíteniük.

A mentőszolgálatok a helyszíntől nem messze menedéktábort vertek fel az utasok ideiglenes elhelyezése céljából.

Az Indian Railways vasúttársaság egyik szóvivője a PTI hírügynökséggel azt közölte, hogy „különleges mentővonatot” küldenek a szerencsétlenül járt utasok elszállítására.

Az elmúlt két hétben az árvizeknek több mint 250 halálos áldozata volt Indiában. A legnagyobb károkat az északkeleti Asszám és Bihár államokban okozta a természeti csapás.

Borítóképünkön a bajba jutott vonat a levegőből fényképezve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában