gyilkos indulatok

2020.07.06. 21:58

Késelések és agyhalálig vert buszsofőr – erőszakos volt a hétvége

Több városban is voltak késeléses támadások, egy hatfős banda alaposan helybenhagyott egy motoros rendőrt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, egy buszsofőrt pedig úgy megvertek, hogy beállt nála az agyhalál.

Franciaország-szerte több súlyos bűntény is történt az elmúlt pár napban, a Lyonmag helyi lap értesülései szerint két motoros rendőr vonult ki Lyonban a Colbert térre egy hangoskodó hattagú bandához, akik rájuk támadtak és az egyiküket úgy megverték, hogy súlyos koponyasérülést és sípcsonttörést szenvedett – írja a V4NA hírügynökség. A sajtó értesülései szerint három személyt őrizetbe vettek és azonnali nyomozást rendeltek el az ügyben. Lyon polgármestere, Grégory Doucet egy Twitter-bejegyzésben mielőbbi felépülést kívánt a megsérült rendőröknek.

Bordeaux-ban késelés volt, miután két fiatal migránsokból álló banda összeszólalkozott egy ellopott Bluetooth hangszóró miatt, majd előkerültek a fegyverek is.

Két algériai állampolgárt megsebesítettek, egyiküket a szíve tájékán érte a szúrás, súlyos állapotban szállították kórházba, ám onnan később megszökött, tehát feltehetően mégsem volt olyan súlyos a sérülése, mint azt előzőleg hitték.

A rendőrség letartóztatott egy 18 éves fiatalt, akit késeléssel gyanúsítanak, a vád ellene gyilkossági kísérlet, fegyveres erőszak és lopás. Frédérique Porterie, Bordeaux főügyésze a 20 minutes hírportál kérdésére elmondta, hogy az utóbbi időben egyre több késes támadás történik a városban és az elkövetők gyakran úgynevezett kísérő nélküli kiskorú migránsok, akik csoportba verődve támadnak, a nyomozást pedig sokszor nehezíti, hogy a szemtanúk nem beszélnek, az áldozatok pedig nem tesznek feljelentést.

Nouvelle agression au couteau ce dimanche á Bordeaux https://t.co/yzOxNxqLyj

Nem Bordeaux az egyetlen város, ahol késelés volt, Chaumont településen, Haute-Marne megyében egy szomáliai migráns úgy összeveszett afgán lakótársával, hogy kést ragadott és halálra szurkálta. A vitát állítólag az váltotta ki, hogy mindketten egyszerre akarták használni a fürdőszobát.

Az elkövető 1993-ban született és 2017 óta él Franciaországban, az áldozat vele egykorú volt és januárban érkezett az országba. A tragédia időpontjában még egy lakótársuk is a szociális lakásban tartózkodott, de nem látta, hogy pontosan mi történt.

A hétvégi erőszakhullám ezzel még nem ért véget, ugyanis Franciaország délnyugati részén,

Bayonne városában egy buszvezetőt olyan kegyetlenül megvertek vasárnap este, hogy beállt nála az agyhalál.

A támadásra azért került sor, mert nem engedett fel a buszra pár embert, akik maszk és érvényes úti okmányok nélkül akartak felszállni. Sajtóértesülések szerint egy személyt letartóztattak, a többiek elmenekültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában