Halálos áldozat

2019.08.31. 21:00

Késes támadás történt Lyon közelében

A támadót őrizetbe vették.

A knife attack killed at least one person and wounded several others in Villeurbanne near Lyon, France, on August 31, 2019. The attack took place on the car park of the Laurent Bonnevay metro and bus station. The author was arrested by public transport control officers and taken into police custody. (Photo by Nicolas Liponne/NurPhoto)

Forrás: AFP

Fotó: NurPhoto

Egy embert megölt és kilenc másikat megsebesített a franciaországi Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban egy férfi szombat délután fél ötkor – írja a Le Figaro a helyi prefektúra és saját információi alapján. Az egyik sérült válságos állapotban van.

Az első hírek még két támadóról szóltak, később ezt módosították. Sajtóinformációk szerint a késelés módja terrortámadásra utal, a francia terrorizmusellenes hivatal – a hivatalos megfogalmazás szerint – figyelemmel kíséri a történéseket, egyelőre nem vonta magához a nyomozást.

A támadót őrizetbe vették – közölte a prefektúra, amely további részleteket nem ismertetett.

Egy Twitteren terjedő videó szerint a támadót a járókelők tartóztatták fel.

A helyszínen jelenleg mintegy 50 tűzoltó tartózkodik. Legfrissebb beszámolójuk szerint a halálos áldozat egy 19 éves férfi, a sérültek közül három állapota súlyos.

Az incidens egy metrókijárat közelében található buszmegállóban történt.

A BFM francia televíziós csatorna szerint a gyanúsított azt állítja magáról, hogy afgán, és 1986-ban született.

Az elkövető nem szerepelt a rendőrségnek adatbázisában, amelyben azokat tartják nyilván, akikről azt gyanítják, hogy radikális iszlamista tevékenységre hajlamosak – jelentette a BFM a rendőrségtől nem hivatalosan szerzett értesülésekre hivatkozva.

A csatornának ezenkívül az is tudomására jutott, hogy a férfi korábban ideiglenes letelepedési kérelmet nyújtott be.

A francia médiumok szerint a támadás természetével kapcsolatos összes lehetőség fennáll, köztük a terrorista indíték is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában