Illegális bevándorlás

2021.02.10. 19:08

Két és fél évre ítélték a Márkónál árokba hajtó embercsempészt

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Két és fél év börtönbüntetésre ítélte a Veszprémi Járásbíróság azt a szerb embercsempészt, aki a rendőrök elől menekülve árokba hajtott a 8-as főúton Márkónál – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szerdán.

Azt írták: a 28 éves szerb férfi hétfő hajnalban Kisszállásnál vette fel a migránsokat; a rendőrök dél körül próbálták megállítani az autóját Veszprém és Márkó között a 8-as főúton, azonban a férfi menekülni kezdett, gépkocsijával letért egy földútra, majd árokba hajtott.

Az autóban a sofőrön kívül öt, magát szírnek valló férfi utazott – közülük ketten a csomagtartóban -, akik a baleset után menekülni próbáltak, de a rendőrök mindegyiküket elfogták – tették hozzá.

Az őrizetbe vett embercsempészt két nappal elfogása után gyorsított eljárással állították bíróság elé. Az ügyészség tájékoztatása szerint a Veszprémi Járásbíróság a férfit két év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, öt évre kiutasította Magyarországról, valamint elrendelték a letartóztatását.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett – így az nem jogerős -, a kényszerintézkedés elrendelését azonban mindannyian tudomásul vették – közölte az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában