illegális bevándorlás

2020.06.12. 10:18

Két fuldokló afgánt mentettek ki egy török kamionból

A két férfi a 112-es segélyhívón angolul kért segítséget, arra panaszkodva, hogy be vannak zárva a járműbe, és nem jutnak levegőhöz.

Két fuldokló afgán állampolgárt mentett ki a román rendőrség egy török sofőr által vezetett kamionból – jelentette csütörtökön az Agerpres hírügynökség.

A feltehetően Nyugat-Európába eljutni próbáló 18, illetve 23 éves afgán férfi a 112-es segélyhívón angolul kért segítséget, arra panaszkodva, hogy be vannak zárva a járműbe, és nem jutnak levegőhöz. A segélyhívót működtető speciális távközlési szolgálat (STS) bemérte a dél-romániai Dambovita megyéből érkező hívás térségét, így a környező utakon felállított szűrőpontok egyikénél, Titu város közelében a rendőrség be tudta azonosítani a járművet. A hatósági zárjeggyel rendelkező kamionból dörömbölés hallatszott.

A fulladástól megmentett két afgán állampolgárt kórházba szállították, állapotuk kielégítő – közölte a Dambovita megyei rendőr-főfelügyelőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában