Természeti katasztrófa

2019.04.15. 19:25

Kétmillió iráni szorul segélyre az országukat sújtó árvizek miatt

Március óta legalább 76 áldozatot szedett az özönvíz – közölte hétfőn a vöröskereszt.

Közleményében a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) Irán elmúlt másfél évtizede legsúlyosabb katasztrófájának nevezte az árvizeket. Az IFRC szerint a március 19. óta tartó árvizekben legalább ezren megsérültek és 76-an meghaltak.

Az árvíz kétezer városban és faluban legalább mintegy 10 millió embert érintett, több mint 500 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására a segélyszervezet szerint. A vöröskereszt szolgálatai több mint 457 ezer emberrel léptek kapcsolatba, 239 ezren közülük sürgős segítséget kaptak – közölte az IFCR.

Szombat óta újabb eső zúdult az ország keleti, javarészt sivatagos területére, a hatóságok újabb árvízriadót adtak ki. A média árvizekről és elmosott utakról számolt be.

A hatóságok szerint az ország 31 tartománya közül 25-öt sújtott az árvíz, több mint 14 ezer kilométernyi útszakasz rongálódott meg. A károk értéke 300-350 ezer milliárd iráni riál (618-722 milliárd forint).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában