ficsúrozás

2021.06.02. 11:16

Ki kell fizetnie a büntetését Jakab Péternek

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem fogadta el a Jobbik elnökének fellebbezését.

Nem kapott többségi támogatást az országgyűlés mentelmi bizottságának szerdai ülésén Jakab Péter fellebbezése a rá kirótt 9,6 millió forintos házelnöki büntetés ellen – közölte az ülést követően újságírókkal Hargitai János a bizottság kereszténydemokrata elnöke, aki a részletekkel kapcsolatos kérdéseket arra hivatkozva hárította el, hogy zárt ülésen tárgyalták ezt a napirendi pontot.

Alig tízperces meghallgatását követően, a döntés ismertté válása előtt arról beszélt újságíróknak Jakab Péter, a Jobbik elnöke, frakcióvezetője: színtisztán politikai döntés születik ügyében, hiszen fideszes képviselők semmilyen szankciót nem kaptak a csicska, a csürhe, a zsúrpubi vagy a büdös bunkó kifejezésért.

„Kértem, hogy állítsák össze a tiltott szavak jegyzékét, hogy mely kifejezésekért jár büntetés, így 32 évvel a rendszerváltás után” – tette hozzá a politikus, aki irodalminak nevezte az általa a fideszes képviselőkre használt ficsúr szót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában