brutális történet

2018.01.16. 22:11

Kiderült, miért ölhették meg a feldarabolt svéd újságírónőt

Gyilkosára akár életfogytiglan is várhat.

Előre megfontolt szándékkal, perverz szexuális fantáziája kiélése céljából ölhette meg Kim Wall svéd újságírónőt Peter Madsen ismert dán feltaláló házilag barkácsolt tengeralattjáróján tavaly nyáron a Koppenhágában kedden ismertetett vádirat szerint.

A hatóságok nem tudták megállapítani a 30 éves nő halálának pontos okát, az ügyészség szerint azonban a 47 éves vállalkozó és rakétakonstruktőr valószínűleg megfojtotta áldozatát vagy elvágta a torkát, mielőtt feldarabolta és a tengerbe szórta.

Az emberölésen kívül a holttest feldarabolásával és „szeméremsértő kezelésével” is vádolják a gyanúsítottat, aki a holttest eltüntetését beismerte, de a gyilkosságot továbbra is tagadja, és őrizetbe vétele óta a legkülönfélébb verziókkal állt elő a fiatal nő halálát illetően.

Madsent megvádolták azzal is, hogy „különösen veszélyes természetű” szexuális kapcsolatot létesített az újságírónővel. A vádirat szerint a mérnök azért ölte meg a nőt, hogy kielégítse szexuális fantáziáit. Az áldozat nemi szervén és környékén 14 vágott seb nyomát találták meg. A nyomozás felfedte az autodidakta tenger- és űrkutató sötét oldalát: a férfi gyűjtötte az erőszakos videókat és különösen vonzódott a nők lefejezését ábrázoló jelenetekhez.

Jakob Buch-Jepsen különleges ügyész „nagyon szokatlannak és rendkívül brutálisnak” esetnek nevezte a Nautilus tengeralattjárón történteket és életfogytiglani börtönbüntetést indítványozott, ami Dániában általában 17 év ténylegesen letöltött szabadságvesztést jelent.

Az ügyész javasolta, hogy a feltalálót ítéljék „biztonsági őrizetre” is, ami azt jelenti, hogy szigorúan őrzött elmegyógyintézetben tarthatják mindaddig, amíg pszichés betegnek és másokra veszélyesnek tartják. Indítványozták a tengeralattjáró elkobzását és megsemmisítését is.

Kim Wallt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot készítsen a különc feltalálóval, augusztus 10-én este látták utoljára a 17 méter hosszú tengeralattjárón, amint az elhagyta a koppenhágai kikötőt. A süllyedő vízi járműről kimentett Peter Madsent augusztus 12-én vették őrizetbe és legalább február 7-ig előzetes letartóztatásban marad. Az első bírósági tárgyalást március 8-ra tűzték ki, ítélet április 25-re várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában