Betelt a pohár

2018.04.01. 18:51

Kidobná Hollandia a migránsokat

Visszaküldenék őket oda, ahonnan jöttek.

Around 100 refugees and migrants from Iraq, Syria, Palestine, Iran, Turkey, Sudan, Pakistan and Afghanistan gathered in Aristotelous Square, Thessaloniki, Greece, on 16 November 2017 in order to march towards the Greek-FYROM borders. The weather conditions are bad for the moment. They will try to cross the borders and reach European countris such as Germany and Sweden. They are also protesting against the bad living conditions in Greece. Among them are migrants who are undocumented and have been mistreated by smugglers.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Nicolas Economou

A holland kormány arra készül, hogy visszaküldje a migránsokat azokba az EU országokba, ahonnan Hollandiába érkeztek. A Volksrant újságnak adott interjújában a holland igazságügy-miniszter kifejtette, hogy visszaküldik Belgiumba és Németországba azokat a migránsokat, akik onnan érkeztek – írja az origo.hu.

Ugyanígy, Belgium és Németország visszaküldheti a migránsokat oda, ahonnan hozzájuk jöttek be. Mark Harbers igazságügy-miniszter szerint, ha erről a migránsok tudomást szereznek, akkor elmegy a kedvük arról, hogy elinduljanak.

Hollandiába egyébként tavaly 16 ezer illegális migráns érkezett és 14 ezren adtak be családegyesítési igényt.

Magyarországon a déli határt védő kerítés miatt nem állhat elő ilyen helyzet, mivel nincs kit visszaküldeni. Így aztán ide se tudnak visszaküldeni migránsokat, hiszen ha nem jöttek be, nem is tudnak tovább menni.

Mint arról korábban az origo.hu beszámolt, egy migránsok által nagy számban lakott negyedben rabolták ki Pauline Krikkét, Hága polgármesterét. A polgármesterasszony megpróbálta eltitkolni a rablást, de a holland RTL végül tudomást szerzett az esetről, így a városvezetőnek el kellett ismernie a bűncselekményt.

 

 

 

Borítókép: Illusztráció

Forrás: AFP/Nicolas Economou

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában