többen a vízbe ugrottak

2019.01.21. 18:19

Kigyulladt két hajó a Kercsi-szoros közelében, legalább tízen meghaltak

Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy az egyik hajón, egy gázszállítón robbanás történt, miközben átrakodást végzett a másikra.

Kigyulladt két teherhajó a Kercsi-szoros közelében, a balesetben legalább tízen életüket vesztették – közölte hétfőn az orosz tengeri és folyami hajózásért felelős ügynökség (Roszmorrecsflot).

A TASZSZ szerint a két, tanzániai zászló alatt hajózó járművön 31 főnyi, török és indiai állampolgárságú személyzet tartózkodott.

Az Interfax úgy tudja, hogy 14 embert élve sikerült kimenteni, 7 ember sorsa ismeretlen. Helyszíni értesülések szerint több matróz a vízbe ugrálva próbált meg elmenekülni a hajókról. A mentés még tart, abban mintegy tíz hajó vesz részt.

A TASZSZ úgy tudja, hogy a baleset a Kercsi-szorosban a hajózást nem akadályozza.

A térségben, a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félsziget partjaitól 13-14 tengeri mérföldre november 25-én orosz-ukrán haditengerészeti incidens történt. Az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, az elfogott 24 főnyi legénység ellen pedig tiltott határátlépés címén eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában