Szigorú fellépés

2020.02.18. 19:24

Kivizsgálják a Liszt Ferencen órákat veszteglő légijárat ügyét

Haladéktalanul kivizsgálja a kormányhivatal a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren kedden órákon át veszteglő légi járat ügyét.

A Ryanair légitársaság járata a nap folyamán mintegy hat órán át vesztegelt a repülőtéren, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította Budapest Főváros Kormányhivatalát, hogy megállapítsák: az eset kezelése során a Ryanair eleget tett-e jogszabályi kötelezettségeinek írta a Miniszterelnökség közleményében.

Úgy fogalmaztak:

felháborítónak tartjuk, ahogyan a légitársaság kezelte a felmerült problémát. Az utasoknak joguk van a tájékoztatáshoz, a légitársaságtól pedig elvárható, hogy mindent megtegyenek a kényelmetlenségek csökkentése érdekében.

A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy

a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek

írták, hozzátéve, hogy minden esetben szigorúan fellépnek az utasok jogainak védelme érdekében.

A Ryanair elnézést kér az utasoktól a budapesti repülőtéren elszenvedett késedelem miatt

A Ryanair légitársaság elnézést kér az érintett utasoktól amiatt, hogy a Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járata kedden üzemanyag-feltöltési okokból hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A légitársaság közölte: üzemanyag-feltöltéssel kapcsolatos okokból ennek a járatnak az indulása késedelmet szenvedett, majd a gép kitérőt tett Madridban, ahonnan további üzemanyagot vett fel, mielőtt folytatta volna útját a Kanári-szigetekre.

A Ryanair elnézést kér minden utastól ezért a késedelemért írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában