Ország-világ

2021.05.21. 14:06

Kocsis Máté: a legsúlyosabb pedofil bűncselekmények nem évülnének el

– közölte a közösségi oldalán Kocsis Máté országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője, a pedofilok által elkövetett bűncselekmények szigorúbb büntetését szorgalmazó törvénycsomag újabb pontját.

A képviselő rámutatott, nem lehet enyhe büntetéssel és minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással megúszni a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményeket.

A legsúlyosabb pedofil bűncselekmények nem évülnének el, az enyhébbek esetén pedig a 18 éves kor helyett 21 éves kortól indulna az elévülés a tervezet szerint. Így a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek számára biztosítják, hogy hosszabb ideig élhessenek a felelősségre vonás lehetőségével.

A súlyosabb bűntetteknél kizárnák a feltételes szabadságra bocsátást is, minden esetben le kell tölteni a büntetést. Nincs menekvés a pedofiloknak.

Ezek a javaslatok is a pedofilellenes törvénycsomag részei lesznek, melynek célja, hogy a büntetések szigorodjanak, a gyermekeket pedig minél nagyobb védelem illesse meg – indokolta az országgyűlési képviselő.

A javaslatcsomag

első pontjáról ITT,

a második pontjáról ITT,

a harmadik pontjáról ITT olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában