Ország-világ

2021.05.20. 14:46

Kocsis Máté: további munkakörökből kell kitiltani a pedofilokat

A pedofilokat minden eszközzel távol kell tartani a gyermekektől, ezért számos munkakörből ki kell őket tiltani – közölte a közösségi oldalán csütörtökön Kocsis Máté országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője, aki jövő héten a pedofilok által elkövetett bűncselekmények szigorúbb büntetését szorgalmazó törvénycsomagot terjeszt az Országgyűlés elé.

A képviselő bejegyzésében emlékeztet arra, már is vannak olyan területek, mint például az oktatás vagy az egészségügy, ahol foglalkoztatási tilalom van a pedofilokkal szemben, de szerinte tovább kell bővíteni e területek körét.

Kocsis Máté nem engedné a munkavállalást a gyermekekre veszélyt jelentőknek a szabadidő eltöltésével, a szórakozással, a sportolással kapcsolatos munkahelyeken, vagyis például a strandokon, a vidámparkokban, állatkertekben, sportegyesületekben. „Így jelentősen csökken az esélye, hogy kiskorúak közelében legyenek” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A javaslatcsomag első pontjáról ide, a második pontjáról pedig ide kattintva olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában