Ország-világ

2020.08.08. 11:46

Koncz Zsófia a Fidesz jelöltje a szerencsi időközi választáson

A nagyobbik kormánypárt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezetének (Tiszaújváros és Szerencs környéke) döntése értelmében, a tragikus motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje az őszi időközi választáson.

A Nemzeti Választási Bizottság október 11-re tűzte ki az időközi országgyűlési képviselőválasztást a tiszaújvárosi-szerencsi választókerületben, amelyen a választók a július 10-én tragikus körülmények között meghalt Koncz Ferenc utódjáról döntenek – írja az Origo.

A Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezete tartózkodás és ellenszavazat nélkül, egyhangúlag Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia jelöltségét támogatta a soron következő, időközi országgyűlési választáson.

A jelölt személyéről a végső döntést a Fidesz országos elnöksége hozza meg.

Kicsoda Koncz Zsófia?

Koncz Zsófia 30 éves, jogász. Ő és a férje is Szerencsen születtek és nőttek fel.

Koncz Zsófia a helyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolába, majd a Bocskai István Gimnáziumba járt.

Jogi diplomáját a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte, időközben egy éven keresztül – ösztöndíjjal – Franciaországban is tanult.

Több nyelven, angolul, franciául és németül is beszél.

Korábban versenyszerűen kézilabdázott és táncolt, a hobbijai közé tartozik a lovaglás és a motorozás.

2017-től kezdődően

a Washingtoni Magyar Nagykövetségen a magyar érdekérvényesítésért és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik.

Koncz Zsófia hosszú ideje aktív a közéletben.

2005-ben huszadmagával megalapította a szerencsi Fidelitast, 2009-ben lett a Fidelitas Országos Választmányának ifjúsági ügyekért felelős szervezője, majd két cikluson keresztül a Fidelitas országos szervezetének egyik alelnöke volt.

Az Origo úgy tudja, hogy Koncz Zsófia már gyerekkorától nagyon érdeklődött édesapja munkája után, járta vele a környéket, és már 15 évesen segítette Koncz Ferencet a 2006-os országgyűlési választásokon. Ezért jól ismeri a választókerületet, az ott élő embereket.

Ezért gondolta úgy a Fidesz helyi szervezete, hogy

nemcsak alkalmas, de méltó is arra, hogy továbbvigye Koncz Ferenc örökségét, és megvalósítsa édesapja terveit, elképzeléseit.

A jelölt személyéről a végső, hivatalos döntést a Fidesz elnöksége hozza majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában