Külpolitika

2021.07.27. 08:03

Kuba azt állítja, megtámadták párizsi nagykövetségét

Bruno Rodríguez kubai külügyminiszter hétfőn arról beszélt, hogy Molotov-koktélokkal „terrortámadást” követtek el országa párizsi nagykövetsége ellen, és az Egyesült Államokat vádolta meg azzal, hogy erőszakot szít.

„Az Egyesült Államokat terheli a felelősség az országunk ellen folytatott folyamatos kampányért, amely ilyen tetteket szül, és erőszakra büntetlenül buzdít” – fogalmazott a kommunista ország külügyminisztere.

Az elmúlt hetekben évtizedek óta példátlan tiltakozások voltak a karibi diktatúrában. Több ezren vonultak utcára az elnyomás és a nélkülözés ellen tiltakozva. Kuba gazdasága erősen kitett a turizmusnak, amely a koronavírus-járvány miatt összeomlott. Az országot emellett évtizedek óta amerikai szankciók sújtják. Hiány van élelmiszerből és gyógyszerből egyaránt, a járvány pedig súlyosbodik.

A kubai kormány a tiltakozásokat erőszakos zavargásoknak minősítette, amelyet Havanna szerint az Egyesült Államok szít, hogy megossza a kubaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában