Járvány

2020.09.14. 11:27

Láng Zsolt: a fővárosnak meg kell segítenie az idegenforgalomból élőket

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt szorgalmazza, hogy a városvezetés különítsen el 50 milliárd forintot a Budapesten az idegenforgalomból és a turizmusból élők támogatására, és ennek érdekében nyújtották be javaslatukat, amelyről a Fővárosi Közgyűlés hétfői délutáni rendkívüli ülésen születhet majd döntés – mondta el Láng Zsolt, a képviselőcsoport vezetője hétfőn

A koronavírus-járvány második hulláma nemcsak az egészségünket, hanem a gazdaság működőképességét és a munkahelyek megtartását is veszélyezteti. Budapesten ez különösen igaz, hiszen a budapesti turizmus a fővárosnak egy jelentős adóbefizetője volt eddig. A járvány miatt a külföldi turisták nem jönnek, így a szállodák, a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi egységek, valamint a taxisok kifejezetten veszélyben vannak – mutatott rá Láng Zsolt.

Közölte: a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója úgy gondolja,

a fővárosnak félre kell tennie 50 milliárd forintot, hogy különböző pályázati utakon, illetve az érdekképviseletekkel történő egyeztetés alapján pénzt juttasson a turizmusban és idegenforgalomban dolgozó embereknek.

Azért van szükség erre, hogy megmaradhassanak a vállalkozások és a munkahelyek – mondta Láng Zsolt hozzátéve, hogy a fővárosnak van pénze.

A frakcióvezető az előterjesztésükhöz fűzött főjegyzői észrevételről azt mondta, a főjegyző „különböző technikai szőrszálhasogatásba megy”,

az elvi kérdés az, hogy akar-e a főváros vezetése segíteni és hajlandó-e a kérdéssel foglalkozni.

Vagy támogatják a javaslatukat, és elkezdődik az idegenforgalomban és turizmusban dolgozó munkavállalók és vállalkozók megsegítése, vagy nem, és úgy gondolja főváros vezetése, hogy semmi feladata nincsen szemben például Béccsel, Londonnal. Akkor lehet nemet mondani és mindenféle indokot találni, hogy hogyan lehet az indítványt lesöpörni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában