veszélyben lehetnek

2018.10.19. 17:26

Legalább 70 indonéz gyereket keresnek még a celebeszi földrengés óta

Celebesz szigetét szeptember végén 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg, majd szökőár pusztított.

A legutóbbi hivatalos adatok szerint az indonéziai Celebesz szigetét szeptember 28-án megrázó, 7,5-ös erősségű földrengés és az azt követő szökőár következtében legalább 2103 ember vesztette életét, 4612 ember pedig megsérült.

A katasztrófa következtében eltűntek hivatalos száma 680, bár az indonéziai hatóságok becslése szerint közel 5000 ember lehet a romok alatt a természeti csapások által leginkább sújtott térségekben, amelyekben viszont már befejeződtek a keresési munkálatok.

Az indonéz szociálisügyi minisztérium gyerekek társadalmi rehabilitációjáért felelős osztályának vezetője az EFE spanyol hírügynökségnek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy az eltűnt gyerekekre vonatkozó szám abból a nyilvántartásból származik, amelyet a gyereküket kereső szülőkről és párokról vezetnek.

Az indonéz gyerekvédelmi bizottság és a terepen tevékenykedő civil szervezetek figyelmeztettek arra, hogy a gyerekek emberkereskedelemnek és szexuális bántalmazásnak lehetnek kitéve.

A hozzávetőleg 17 ezer szigetből álló Indonézia a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol az átlagosnál sokkal több a földrengés és a vulkánkitörés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában