Augusztus 20.

2017.08.19. 11:34

Légi és vízi parádé követi a honvédtisztek esküjét

A felvonulást a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán rendezik vasárnap délelőtt – mondta Sári Szabolcs alezredes, a MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka az M1-en.

Az ünnepség a nemzeti lobogó felvonásával kezdődik a Kossuth téren, ezt követi a honvédtisztjelöltek esküje. A leendő hadnagyok már pénteken átvették az avatási szablyájukat és a hadnagyi vállszalagot.

A program délelőtt 10 órakor légi és vízi parádéval folytatódik. A Parlament előtt, a Duna fölött repülnek el a Magyar Honvédség repülői és helikopterei. Először három Gripen vadászrepülőgépből álló kötelék, ezeket a felderítő-kiképző repülőgépek köteléke követi, majd könnyű- és szállítóhelikopterek tesznek tiszteletkört.

A vízi parádé során először a Magyar Honvédség aknamentesítő hajói vonulnak fel, amelyeket a polgári hajók követnek. Megnyitják a nyilvánosság előtt a Lajta Monitor múzeumhajót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában